Återviningsindustrierna har publicerat ett upprop för Cirkulär ekonomi. ” Det är dags för ett paradigmskifte – från linjära till cirkulära materialflöden. Det skulle spara tiotals miljarder kronor årligen, skapa många nya jobb och öka möjligheterna att nå målet om nollutsläpp av växthusgaser till atmosfären år 2045.”

Återvinningsindustrierna är en branschorganisation för företag som jobbar med återvinning och renhållning i Sverige. Dem består av 69 medlemsföretag som tillsammans har fler än 6000 anställda. Dem driver bland annat frågor som handlar om cirkulär ekonomi och att göra det mer lönsamt att återvinna. På deras hemsida hittar du fler prioriterade frågor som Återvinningsindustrierna pushar för.

Många stora företag däribland IKEA, NCC, ​H&M, Houdini, Axfood, Vasakronan, Coca-Cola har redan skrivit under uppropet och förbinder sig där med att öka inköp av återvunnet material. Öka andelen produkter i sortimentet som är designade för återvinning och återanvändning och att opinionsbilda och påverka så att regelverken driver på en övergång till cirkulära materialflöden. skriver Återvinnngsindustrierna.

Darling Design håller helt med om att det är dags att accelerera den förändring som vi alla vet måste ske om vi skall lyckas med diverse miljö och klimatmål som är uppsatta på olika håll. Ett ökat samarbete över branschgränser och att söka symbios tror vi är en förutsättning för att lyckas. Vi vill gärna se det här sprida sig även i Jämtland Härjedalen som är våran hemvist.

 

Länkar:

Återvinningsindustrierna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *