LED light for modular and recyclable lighting.

Illuminated

Illuminated är ett uppstartsföretag med ambitionen att skapa ljuskällor för modulär och återvinningsbar konsumentbelysning. Hejdå E27! Illuminated kommer under 2017 att söka samarbeten, riskkapital och kunder som vill vara med och utveckla konceptet.

Glödlampan finns inte kvar. Sedan 2009 har det skett en successiv utfasning av allt glödljus inom EU. Liknande utveckling sker runt om i världen. Brasilien och Venezuela var först ut. USA, Kanada, Kina, Japan och Australien fasar också ut i varierande takt. Den ersättande LED tekniken har andra förutsättningar. Livslängden är t.ex minst 25 gånger längre. Det här gör att behovet av att byta ljuskälla i en armatur inte finns kvar i samma utsträckning.

Behovet är istället omvänt. Att under en ljuskällas livslängd byta armatur allteftersom behov, önskemål och drömmar förändras. Detta bör ske på ett hållbart sätt som tillåter effektiv materialåtervinning.

Illuminated riktar sig först och främst till designers som jobbar med konsumentbelysning och erbjuder en plattform för formgivning som inte ställer krav på el-kunskap. Som gör det logiskt och förhållandevis enkelt att förhålla sig till cirkulärekonomiska principer. Och att designa återvinningsbara armaturlösningar som inte riskerar att bli elektronikskrot i förtid bara därför att användaren har tröttnat på formen. Användaren får en produkt som kan uppdateras allteftersom behov önskemål och drömmar förändras.

Illuminated befinner sig i uppstart och kommer under 2017 att söka samarbeten, riskkapital och kunder som vill vara med och utveckla konceptet.

KUND: INHOUSE/ STATUS: PÅGÅENDE /SAMARBETEN: ALUWAVE / VI GÖR: IDÉ & KONCEPT, PRODUKTUTVECKLING, DESIGN, MM / PATENT: GODKÄNT