knapp

KUND: INHOUSE / STATUS: PÅGÅENDE / VI GÖR: IDÉ & KONCEPT, DESIGN, MÖNSTERKONSTRUKTION, SOURCING, INSTRUKTIONER

Är du en hängiven löpare, gillar du att springa i alla väder? Har du svårt at hitta skor som passar din fot till 100%? och är du trött på att shoppa? Då kanske du kommer gilla det här. Alvar Trail är en DIY trail running sko. Gör det själv paket inklusive material, mönster och anvisninga kommer finnas till försäljning. Prenumerera på vårt nyhetsbrev så får du reda på när.

Om du hade möjligheten att vara mer delaktig i att skapa det du konsumerar skulle du ta den och skulle det ge dig en bättre produkt? Kanske, kanske inte, men vi tror att det är värt ett försök. Konsumtion och den miljöpåverkan som den medför uppmärksammas alt mer. Vi måste konsumera mindre och mer miljövänliga varor och tjänster för att ha en chans att nå hållbarhet. ”Konsumtionens miljöpåverkan måste minska om vi ska nå Sveriges miljömål” skriver Naturvårdsverket.

Vad är då alternativet?

En del av lösningen kanske finns i slöjd. Att bli mer delaktig i produktionen av det du konsumerar. Det är fortfarande konsumtion men en konsumtion där du som konsument har en större del i produktionskedjan. Förutom att det kan ge dig en bättre produkt mer anpassad efter dig kan det också ge en större förståelse och en drivkraft att minimera användningen av miljöfarliga och hälsovådliga ämnen eftersom du måste hantera dem själv.

Alvar Trail handlar om att ge dig som löpare möjligheten att bygga dina egna skor. Helt efter dina fötter men med lite hjälp på traven.
hur svårt kan det va!

2 Comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *